Dr. Kövesi Gabriella

Magyar Telekom

A Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karának elvégzése után a Magyar Telekom és jogelődje jogi és marketing területein szereztem szakmai tapasztalataimat. 1995-től látok el a társaság felsorolt területein vezető pozíciókat. A Magyar Telekom első üzletszabályzatának kidolgozása kötődik a nevemhez, továbbá részt vettem a távközlés teljes liberalizációs szabályozásának kialakításában és azóta is feladatom az európai és hazai hírközlési szabályozás nyomon követése és formálása a különböző érdekérvényesítési lehetőségek felhasználásával. Kollégáimmal kidolgoztuk a Magyar Telekom előfizetői adatvédelmét, képviseltük a Társaságot a Gazdasági Versenyhivatal előtt fogyasztóvédelmi, erőfölényes és összefonódási ügyekben.

2010. óta a Magyar Telekom Nyrt. szabályozási igazgatója vagyok.

2021-től egyidejűleg a Magyar Telekom Nyrt. nagykereskedelmi igazgatói feladatait is ellátom.

2011-2014 között az Informatikai Vállalkozások Szövetsége alelnöki és távközlési elnöki, 2014-től pedig a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács elnöki pozícióját töltöm be.

Szakmai tevékenységem elismeréseként a közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter 1996-ban ”A Hírközlésért” szakmai érmet adományozta, 2004-ben Kozma László díjat az informatikai és hírközlési minisztertől, 2015-ben pedig Hírközlésért Érdemérmet vehettem át a nemzeti fejlesztési minisztertől.